Luovuuden löytöretkiä

Kuvat, sanat ja elokuvat luovan sukelluksen viittoittajina


Luovuus ei ole vain luovien ammatinharjoittajien kuten taiteilijoiden ulottuvilla. Meistä jokaisella on synnynnäinen luovuuden lahja.

Luovuus näyttäytyy meidän kaikkien arjessa monimuotoisena tutkimisena, mitä erilaisimpina kokeiluina ja keksimisinä ja ehdottomasti mielikuvituksena. Luova ajattelu on omaperäistä ja persoonallista. Se on ajattelua, joka poikkeaa tavanomaisesta ajattelusta.

Persoonallinen ja tavanomaisesta poikkeava ajattelu syntyy mm. joustavuudesta, leikkimielisyydestä, huumorintajusta, herkkyydestä ja avoimuudesta, terveestä omanarvontunteesta ja itsenäisyydestä. 

Luova ajattelu ei tunne sovinnaisuutta eikä pakkoa. Luovuuden herättämiseen tarvitaan tilaa, mielenrauhaa ja rentoutta sekä turvallisuuden tunnetta. Ilman turvaa pienikin vastoinkäyminen tappaa luovuuden ensimmäisetkin versot.

Kiiruhda hitaasti – Festina lente tulee tulevaisuudessa tarjoamaan ryhmätyöskentelyä, joka edesauttaa osallistujien ainutlaatuisen luovuuden löytämistä ja sen todeksi elämistä kaikilla elämän osa-alueilla.
luovuus workshop helsinki

Esimerkkejä suunnitteilla olevista Luovuuden löytöretkistä:

  • Kuvat ja sanat luovuuden herättäjinä

    Oman ainutlaatuisen luovuuden ja luovien voimavarojen herättelyä kuvien, kirjallisuuden ja kirjoittamisen parissa.
  • Teemoitetut toiminnalliset keskustelu- ja/tai elokuvaillat ja -ryhmät

    Teemoitetun keskustelun ja mahdollisen elokuvan katsomisen lisäksi keskustellaan elokuvan/ teeman herättämistä tunteista ja sen yhtymäkohdista osallistujien omaan elämään ja tehdään erilaisia tehtäviä ja harjoituksia.

Kiiruhda hitaasti – Festina lente löytyy myös Facebookista. Käy tykkäämässä ja saat tuoreimmat uutiset alkavista ryhmistä ja kaikista muistakin palveluista.


Luovuuden herättämiseen tarvitaan tilaa, mielenrauhaa ja rentoutta sekä turvallisuuden tunnetta.