ria tuomas-kettunen mentor

Hei!

Olen Ria Tuomas-Kettunen, 51-vuotias elämää ja ihmisyyttä innostuneesti ihmettelevä aikuiskasvatustieteen kandidaatti, aikuisohjaaja ja Ihminen tavattavissa -mentor.

Nuorena aikuisena ensimmäisten opintojeni jälkeen toimin noin kaksikymmentä vuotta liike-elämän palveluksessa mitä erilaisimmissa markkinnoinnin ja myynnin asiantuntijatehtävissä. Vähitellen siirryin koulutus- ja ohjaustehtäviin ja myöhemmin opiskelin työni ohessa mm. sosiodynaamista aikuisohjausta, sosiaalipsykologiaa sekä tarinateatterin tekniikoita ja käytäntöjä. Nyt opiskelen parhaillaan kognitiivista lyhytterapiaa. Olen kouluttautunut myös Firstbeat-hyvinvointianalyysin palveluntarjoajaksi sekä TRE I-tason ohjaajaksi. Nämä palvelut odottavat toistaiseksi uudistumistaan Kiiruhda hitaasti -palvelukokonaisuudessani.Elämässäni pyrin muistamaan että…”Mitä enemmän ihminen hiljentyy, sitä enemmän hän kuulee.”

-Baba Ram Dass
Elämäni monin tavoin rikkaat ja rakkaat mutta myös kipeät ja vaikeat vaiheet ovat haastaneet minut useampaankin kertaan pysähtymään ja etsimään elämääni sitä, mikä on oleellista. Olen ollut elämännälkäinen kiirehtijä, elämän suorittaja, jonka tiimalasin hiekka on aina ollut valumassa loppuun. Kiireessä olen monesti ohittanut itseni, ollut sokea tässä ja nyt -hetken arvolle. On ollut lohdullista oppia ja ymmärtää, että ihmiseksi tullaan kasvamalla ja elämää elämällä, ei kiirehtimällä ja suorittamalla. Siksi kiiruhda hitaasti – festina lente!

Työstän ja koen elämääni paljon mm. musiikin, elokuvien, kuvien ja kirjoittamisen kautta. Nuoruuteni kului suurimmalta osin harrastajateatterin, tanssin ja kirjallisuuden parissa ja opin jo tuolloin näkemään ja kokemaan, kuinka kirjallisuus, sanat ja lauseet, liike, tanssi, kuvat ja elokuvat parantavat, hellivät ja tuovat elämään taianomaista syvyyttä. Elokuvat, teatteri, kirjallisuus ja tanssi ovat yhä tärkeä osa elämääni aivan kuten valokuvauskin, joka on aina ollut minulle mielenkiintoinen ikkuna elämään ja ihmiseen.

Coaching and consultation sessions also in English – Consultation et séances aussi en français

Lisätietoja Firstbeat-hyvinvointianalyysistä löydät Firstbeatin sivuilta firstbeat.fi
TREstä (Tension, Stress and Trauma Release Exercises) löydät lisää tietoa sivuilta trefinland.fi


ihminen tavattavissa mentor- sulka

Katson, että olemme kaikki vastuussa toinen toistemme omanarvontunteesta ja siksi minulle on tärkeää pyrkiä kunnioittamaan ja tukemaan ihmisiä, heidän elämäänsä ja heidän tapaansa elää elämäänsä juuri sellaisena, kuin se itse kullekin näyttäytyy.

Katson myös, että meidän kaikkien oma, omintakeinen ja persoonallinen luovuutemme on mukana kaikessa mitä teemme. Saadaksemme käyttöömme luovuutemme koko voiman tarvitsemme toisiamme, toinen toistemme tukea, kannustusta ja apua.Elämä on raikas ja rakas seikkailu – tule, lähdetään yhdessä etsimään elämän ihmeitä!